Værd at vide om din septiktank

0

En septiktank kendes under mange navne – blandt andet trixtank og bundfældningstank. Uanset dit foretrukne navn, så er funktionen dog den samme. Tanken har nemlig til formål at holde på slam, papir og andre affaldsstoffer fra det spildevand, der udledes fra din kloak.

Det er dog nødvendigt at vedligeholde tanken. Det indbefatter hovedsageligt en tømning med jævne mellemrum. Hvis ikke den tømmes med jævne mellemrum, så er du ikke garanteret en effektiv septiktank. Derfor er der ikke nogen vej udenom; septiktanke skal vedligeholdes.

Hvor ofte skal en septiktank tømmes?

At tanken skal tømmes med jævne mellemrum kan tolkes på mange måder. Hvor ofte er det nødvendigt at tømme tanken? For at sikre en effektiv septiktank bør den tømmes af en autoriseret kloakmester med en slamsuger én gang om året.

Septiktanken fyldes med meget skidt i løbet af et år. Hvis ikke det fjernes, så er der en vis risiko for, at tanken løber over. Det vil medføre forurening af både miljø og grundvand. Dette kan dog undgås på ganske simpel vis; ved regelmæssig tømning af tankens indhold.

Hvordan foregår en tømning af septiktanken?

Det kræver en slamsuger at tømme din septiktank. Slamsugeren er i stand til at suge indholdet op, men samtidig filtrere slam og vand, så bilen suger det uønskede slam op, som kan bringes til et renseanlæg. Det rene vand pumpes tilbage i septiktanken igen.

Skal du have udført en tømning af din septiktank, så er det vigtigt, at dækslet til din tank er tilgængeligt for slamsugerens mandskab. Et dæksel skal derfor være placeret i terrænhøjde og skal nemt kunne vippes af. Derfor anbefales det at undgå store betondæksler, der er vanskelige at flytte.

Er du ikke hjemme på givne tidspunkt, vil kloakmesteren altid lægge en tømningsattest i din postkasse. Ud fra denne attest kan du se, om der er fejl eller mangler ved tanken, eller om det hele er foregået glidningsfrit.

Krav til brug af septiktank

Det har siden 1983 været et krav, at alt spildevand i det åbne land ledes ned i en bundfældningstank. I skrivende stund har over halvdelen af de berørte ejendomme ikke fået installeret en septiktank og omlagt deres afløb, så de lever op til de regler, der blev indført for mere end 35 år siden.

Du har ligeledes selv ansvaret for, at septiktanken er i orden, og at den fungerer optimalt. Skal den tømmes mere end én gang årligt, skal du selv bestille ekstra tømning.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk