Denne side indeholder reklame

Medmindre man ligefrem har prøvet det før eller arbejdet som ejendomsmægler, så er det de færreste, der har ret meget forstand på, hvilke faldgruber der er forbundet med boligkøb. Hvad skal man være opmærksom på? Hvordan læser man en tilstandsrapport? Og er prisen rigtig? Det er i sandhed en jungle, der kan være rigtig svær at navigere i. I nedenstående kommer vi derfor med gode råd til dig, der overvejer at købe bolig.

Nyt eller gammelt?

Det kommer formentlig ikke bag på nogen, at der ofte er flere udfordringer ved at købe et gammelt hus fremfor et helt nyt. Et nyt hus eller lejlighed lever op til alle nutidige lovkrav og kræver ingen renovering. Med andre ord er den helt og aldeles indflytningsklar.

Er lysten, eller måske snarere budgettet, nærmere til at købe et ældre hus og give det en kærlig hånd, så bør du sætte dig grundigt ind i tilstandsrapporten. Hvilke udfordringer er der? Hvad skal skiftes med det samme, og hvad kan vente et par år? Få eventuel en byggesagkyndig til at kigge det igennem for dig, så du sikrer dig, at der ikke skal skiftes både tag og vinduer, inden du overhovedet når at flytte ind. Undersøg også lokalmarkedet grundigt; Er prisen rimelig? Hvor længe har boligen været til salg? Sidstnævnte faktor kaldes med fagudtryk for liggetid.

Renovering og håndværkerevner

Vælger du at investere i et såkaldt håndværkertilbud, så start med at lave et nogenlunde estimat omkring, hvad en renovering vil ende med at løbe op i. Medmindre I har masser af fritid, hænderne skruet rigtigt på, så I kan lave stort set alting selv, så skal der både indtænkes materialeudgifter og håndværkertimer. Det er vel at bemærke noget, der hurtigt kan blive en bekostelig affære. De fleste kan dog finde ud af at male selv, i hvert fald indvendigt i boligen. Her kan høje lofter dog godt blive en udfordring. Se mere her og få en masse gode malerråd.

Tænk på fremtiden

Alt efter jeres alder, så er det vigtigt ikke blot at tænke et eller to år frem i tiden, når der skal købes bolig. Spørg jer selv om den er fremtidssikret. Er der plads til et barn eller to? Ligger det tæt på institutioner og skoler? Hvordan er indkøbsmulighederne? Og hvad med flere etager og høje trapper, når først alderen melder sig? Tænk jer godt om, før I køber.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk