Der er mange timers god underholdning forbundet med spil, og det er uanset om vi taler de mere gammeldags udgaver som for eksempel brætspil eller puslespil, eller om vi bevæger os over imod de moderne udgaver i from af online – og computerspil. Hvis din familie også er glade for at spille, så er der her inspiration at hente til, hvordan du kan indrette det perfekte spillerum i dit hjem.

Pynt rummet med spil

Det er selvfølgelig spillene, der bør være i fokus i dit nye spillerum. Her handler det om at have et stort og varieret udbud. Af gode brætspil kan blandt andet anbefales quizspil som Trivial Pursuit og Bezzerwisser, mens du blandt de mere klassiske spil finder Backgammon og Ludo. Med en åben reol placeret langs en af væggene i rummet, kan du på nem vis fremhæve de mange brætspil. Er spillene synlige i rummet, indbyder de til at blive brugt.

Ud over de mange brætspil er det en god idé at investere i en spillekonsol til rummet. Det kan for eksempel være en Wii eller PlayStation. Der findes nemlig et hav af sjove og sociale spil til de to konsoller. Blandt andet har sportspakken til Wii givet anledning til adskillige timers underholdning i mange danske hjem. Her er det især bowling, tennis og boksning, der udgør de store trækplastre. Hæsblæsende bilspil plejer som regel også at være blandt favoritterne hos folk, der kan lide at bruge tiden på at spille, og der findes flere udgaver til både Wii og PlayStation. Blandt de mest kendte finder du Need for Speed, der er lavet i flere udgaver til PlayStation.

Spil i hjemmet

Har du rigeligt med plads, kan du overveje at tilføje bordfodbold, pool eller bordtennis til rummet. Det kræver selvfølgelig, at der er tale om et større rum. Som tommelfingerregel bør du undgå at gøre rummet for kompakt, da der skal være plads til at udfolde sig med de mange sjove spil.

Elektronisk udstyr

Det er også muligt at opgradere spillerummet med flere typer af elektronisk udstyr. Ud over en solid fladskærm med rigelig plads til at køre spillene over, er et par gode høretelefoner med en fantastisk lydkvalitet altid en god idé, da et sådan sæt forhindrer resten af familien i at blive generet af lyde fra igangværende spil. Deltager hele familien i spillene, kan det uden tvivl løfte oplevelsen at have et anlæg, der får lydende fra spillene til at sprede sig godt i rummet. Når de fundamentale dele som lyd og skærm er på plads, findes der en række andet udstyr, du kan pynte rummet med. Bliver vi ved bilspillene, kan du for eksempel investere i en simulator, der for alvor vil bringe følelsen af at køre ræs til dit spillerum.

De rette møbler

Når du har styr på alle spil og al elektronik, skal du selvfølgelig have møbler til rummet. Her bør du fokusere på komforten, da de besøgende skal kunne holde til at sidde flere timer og hygge sig med de mange spil. En blød flydersofa, der kan bruges til spillekonsollen samt et højere bord med dertilhørende stole, der kan bruges til de mange brætspil, er klart at foretrække. Vi har tidligere været inde på, hvad god belysning kan gøre for et rum. Disse råd gælder også for dit nye spillerum. Her bør du både have et par hyggelamper med dæmpet belysning samt et par lamper, der lyser godt op og kan bruges, når der skal spilles brætspil.

I artiklen her har vi blot listet de mest basale elementer du bør fokusere på, når du vil skabe et spillerum i dit hjem. For at gøre rummet perfekt skal du selvfølgelig tilføre det din personlige stil. Det er nemlig dit personlige præg, der i sidste ende sætter prikken over i’et og gør rummet unikt.

Del artiklen